одбери пресметај резервирај потврди

Првин ќе ме земеш, после ќе ме... 19.09.2018


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Театар Комедија

Општи информации

Театар Комедија како национална институција е формиран во ноември 2011 година. На Светскиот ден на татарот, 27 март 2012 со премиерното прикажување на претставата „Ах, љубов моја“, Театар Комедија го означи своето официјално отварање и почеток на една нова театарска историја. Користејќи ја во прво време сцената на Драмски театар, амбициозниот млад тим во март 2014 добива свој објект во центарот на градот, и стариот Театар Центар го освојува како простор за нови и поголеми публики, и за создавање и креирање на нови уметнички светови. Салата има капацитет од 352 седишта, од кои 332 во партер и 20 во ложа.