info@karti.com.mk

Драмски Театар

ТЕАТАРОТ ГО ЗАДРЖУВА ПРАВОТО ЗА ПРОМЕНА НА РЕПЕРТОАРОТ

Почеток: 20:00 часот Автор: Сем Шепард Режија: Деан Дамјановски Музика: Миодраг Неќак Автор на композиција: Јана Стојановска Сценографија: Ѓорѓи Ѓорѓиевски Костими: Елена Вангеловска Меј - Јана Стојановска / Благица Димитровска Еди - Филип Трајковиќ Старецот - Анастас Тановски Мартин - Кристијан Светиев Инспициент: Жарко Намичев Суфлер: Даница Илиева Пиротехничар: Методија Најдоски Светло – мајстор: Дејан Блажевски Тон – мајстор: Саше Ѓорѓиев Премиера: 28.09.2018
Почеток: 20:00 часот улоги: Зоран Љутков - ПАНТАГЛЕЗ, овластен јунак на денот Соња Стамболџиoска - РАХЕЛА ЗИЛБЕРШАЦ, Еврејка Стефан Вујисиќ - ПОЗОН, полицаец, ограничен итрец Димитрија Доксевски - БАМБУЛА, црнец Златко Митрески - ИНОКЕНТИЈ, келнер Александар Степанулески - БЕРГОЛ, брадест и куц Дамјан Цветановски - ЛЕКИДАМ, млад ондулиран поет Лазе Манасковски - МАК-БУМ, генерал Игор Георгиев - УГЛЕДЕН АДВОКАТ / ШЕФ НА КАНЦЕЛАРИЈА Предраг Павловски - ГЕНЕРАЛИСИМУС Филип Трајковиќ, Жарко Јовановиќ, Симон Манасковски, Стефан Петровски и Никола Ристески - ОФИЦЕР, ВОЈНИЦИ, ПОЛИЦАЈЦИ, ДЕМОНСТРАНТИ Превод: Најден Настев Сценограф: Крсте С. Џидров Костимограф: Марија Пупучевска Избор на музика: Владимир Милчин Тон мајстор: Чедомир Младеновски Светло мајстор: Дејан Блажевски Изработка на видео материјал и фотограф: Филип Кондовски Изработка на плакат: Нита Муча Инспициент: Гоце Бојчев Суфлер: Даница Илиева
Почеток: 20:00 часот Aвтор: Lusy Kirkwood Режисер: D. W. Moffet Aвтор: Lusy Kirkwood Режисер: D. W. Moffet Драматург: Викторија Рангелова Петровска Сценограф: Константин Трпеноски Асистент на сценограф: Зоран Петровски Костимограф: Александар Ношпал Превод од англиски јазик: Благоја Бошковски Кореограф: Кренаре Невзати улоги: ЕЈДАН - Зоран Љутков МИРАНДА - Ирена Ристиќ ШАРЛОТ - Сања Арсовска ГОСПОДИН БРЕДШО - Игор Ангелов СЕМ - Дамјан Цветановски РУПЕРТ - Стефан Вујисиќ инспициент: Гоце Бојчев суфлер: Жаклина Цветковска
Почеток: 20:00 часот.
Почеток: 20:00 часот улоги: Зоран Љутков - ПАНТАГЛЕЗ, овластен јунак на денот Соња Стамболџиoска - РАХЕЛА ЗИЛБЕРШАЦ, Еврејка Стефан Вујисиќ - ПОЗОН, полицаец, ограничен итрец Димитрија Доксевски - БАМБУЛА, црнец Златко Митрески - ИНОКЕНТИЈ, келнер Александар Степанулески - БЕРГОЛ, брадест и куц Дамјан Цветановски - ЛЕКИДАМ, млад ондулиран поет Лазе Манасковски - МАК-БУМ, генерал Игор Георгиев - УГЛЕДЕН АДВОКАТ / ШЕФ НА КАНЦЕЛАРИЈА Предраг Павловски - ГЕНЕРАЛИСИМУС Филип Трајковиќ, Жарко Јовановиќ, Симон Манасковски, Стефан Петровски и Никола Ристески - ОФИЦЕР, ВОЈНИЦИ, ПОЛИЦАЈЦИ, ДЕМОНСТРАНТИ Превод: Најден Настев Сценограф: Крсте С. Џидров Костимограф: Марија Пупучевска Избор на музика: Владимир Милчин Тон мајстор: Чедомир Младеновски Светло мајстор: Дејан Блажевски Изработка на видео материјал и фотограф: Филип Кондовски Изработка на плакат: Нита Муча Инспициент: Гоце Бојчев Суфлер: Даница Илиева
Почеток: 20:00 часот Режија: Димче Николовски Автор: Даниел Глатауер Драматург: Александра Бошковска Костимограф: Раде Василев улоги: Терапевтот Соња Стамболџиоска Госпоѓа Дорек Маја Вељковиќ Пановска Господин Дорек Предраг Павловски премиера: 14.9.2019 година
Почеток: 20:00 часот