info@karti.com.mk

ДОН КИХОТ – ЛУДВИГ МИНКУС

декември

02

400-600 мкд

20:00

Национална Опера и Балет

Лудвиг Минкус
ДОН КИХОТ

2.12.2022 – 20 ЧАСОТ

Диригент: Иван Еминовиќ
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Сценограф: Андреј Злобин (Украина)
Костимограф: Гана Ипатиева (Украина)
Концерт мајстор: Јане Бакевски
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова, Наташа Јосифовска, Билјана Пашариковска, Дафина Данилоска-Кочевска

Настапуваат:
Китри: Mими Поп Алексова Атанасовска
Базил: Франсиско Хименез Руиз (Шпанија)
Еспадо: Бобан Ковачевски
Улична: Ивана Коцевска

НАСТАПУВААТ СОЛИСТИ, БАЛЕТСКИОТ АНСАМБЛ И ОРКЕСТАРОТ НА НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ И ДЕЦА ОД БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ НА ДМБУЦ „ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ“