info@karti.com.mk

БУРА И ПРОДОР

јуни

01

280 мкд

17:30

Gradska Bolnica-Avtobuska postojka, Skopje

                                                                                                     

 „БУРА И ПРОДОР“ во 16ка. 🚌🎭

Влезете во градски автобус на линија 16ка претворена во сцена за извонредно патување од постојка: Градската болница до Железара каде што ве чека фестивалската програма! 


Придружете ни се на 1-ви јуни во 17:30 или 20:00 часот за незаборавно возење. Овој перформамс се занимава со човечките бури, лични и општествени, прикажани преку разни драмски и комични ситуации, ставајќи акцент на изразувањето преку движење.


Во режија на Теа Беговска, „БУРА И ПРОДОР“ навлегува во внатрешните бури на 

своите ликови, портретирани од талентираните актери Илин Јовановски, Дениз Рустеми, Бојан Лазаров, Тодор Стојковски и Дин Ибрахим. 


Искусете ја моќта на движењето и изразувањето додека секој актер се соочува со своите лични и социјални бури додека чека важен телефонски повик. 


Билетите се достапни сега! Билетите се во ограничен број!


Не пропуштајте ја вашата шанса да бидете дел од оваа неверојатна изведба која ја истражува човечката состојба и борбата со времето.


Резервирајте го вашето место и подгответе се за театарско патување!


Контакт: 071 216 820