info@karti.com.mk

Боеми

мај

22

600-800 мкд

20:00

МОБ

БОЕМИ – ЏАКОМО ПУЧИНИ

Мајски Оперски Вечери

 

Опера во четири чина

Диригент: Џанлука Мартиненги (Италија)
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Концерт-мајстор: Климент Тодороски
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Светлана Георгиева, Павлина Здравкова, Невена Георгиева