info@karti.com.mk

БАЛЕТСКА ПРЕТСТАВА „СВИ МАРШ НА ПЛЕС” - ХРВАТСКА

јули

26

400 мкд

20:30

Национална опера и балет

Балетска претстава „СВИ МАРШ НА ПЛЕС” - Хрватска
Во рамки на манифестацијата „Скопско лето“ ќе се одигра балетската претстава „СВИ МАРШ НА ПЛЕС” од Хрватска

Kореографија: Игор Киров

драматург: Горан Головко
музика: Бјело Дугме
светло мајстор: Амир Ахиќ

балетски ансамбл: Бранко Митровиќ, Јакша Филиповац, Лука Живковиќ, Енди Шротер, Емир Фејзлиќ, Мојца Мајцен, Теодора Радивојевиќ, Зулејха Кецо, Ана Кузмановиќ

Балетската претстава ќе се одржи согласно протоколите за одржување на настани и во продажба ќе бидат пуштени ограничен број на влезници по цена од 400 (галерија) и 500 денари (партер).

Генерален покровител: Град Скопје
Поддржувач: Министерство за култура

Спонзори:
Горска Вода
Инфинити Енерџи ИТСС