info@karti.com.mk

Ана Каренина

септември

28

300-400 мкд

20:00

Национална Опера и Балет

Петар Илич Чајковски
АНА КАРЕНИНА – ОБНОВА
Балет во 2 чина
2.3.2022 / 20.00 ч.

Кореограф: Лео Мујиќ (Хрватска)
Костимограф: Александар Ношпал
Пренел сценографија: Михајло Стојановски, Сашо Стојановски
Светло мајстор: Милчо Александров
Сликар: Зоран Костовски
Дизајн: Емил Петров
Репетитори: Горан Божинов, Лора Тарчуговска, Дафина Данилоска – Кочевска
Инспициенти: Дубравка Шопова, Тијана Тарчуговска, Љупка Јакимовска
Во главните улоги:
Ана Каренина: Мими Поп Алексова Атанасовска
Вронски: Никола Хаџитанев (Бугарија)
Каренин: Емил Јорданов (Бугарија)
Настапуваат: истакнати солисти, солисти и целиот балетски ансамбл на Нaционална опера и балет