info@karti.com.mk

АИДА – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

мај

31

800-1200 мкд

20:00

Национална опера и балет

НАЦИОНАЛНА ОПЕРА И БАЛЕТ-ОПЕРА
51 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

,,АИДА“
Џузепе Верди
Опера во четири чина

31.05.2023 – 20.00ч

Диригент: Роберто Џанола (Roberto Gianolla) (Италија)
На сцената пренел и адаптирал: Дејан Прошев
Кореограф: Луиза Балдинети (Luisa Baldinetti) (Италија)
Асс.кореограф: Саша Евтимова
Асс.режисер: Љупка Јакимовска
Концерт-мајстор: Верица Ламбевска
Хор-мајстор: Ѓурѓица Дашиќ
Светло мајстор: Васил Лисичов
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан Петрушевски
Испициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Невена Георгиева

НАСТАПУВААТ:
Aида: Марија Јелиќ (Србија)
Радамес: Џанкарло Монсалве (Италија)
Амнерис: Сања Анастасиа (Србија)
Рамфис: Игор Дурловски
Фараон: Александар Стефаноски
Амонасро: Нико Исаков (Бугарија)
Главна свештеничка: Катерина Стојановска
Гласник: Марјан Николовски

Балетски солист: Илијана Данилов
Хорот,оркестарот и машкиот балетски ансамбл на Национална опера и балет