info@karti.com.mk

ABBA Real Tribute

мај

31

600 мкд

21:00

Nightclub Pure

ABBA Real Tribute

ABBA Real Tribute бенд е основан 2007 година во ноември. Бендот е составен од искусни и образовани музичари, сплотени во идејата да ги оживеат хитовите од некогаш мега популарниот бенд ABBA и да ги приближат на денешната публика.

Автентичен и оргинален перформанс, костими и кореографија, бендот во целост го пресликува духот и атмосферата која владееше на концертите на ABBA. Хитови како Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma Mia, S.O.S и многу други, бендот ги изведува на оргинален начин, држејќи се истовремено до автентичните снимки. Имаат голема посетеност на сите концертни настапи, ABBA Real Tribute е најдобар доказ дека музиката на ABBA е безвременска, и ужива голема популарност меѓу публиката од различни генерации.