info@karti.com.mk

40 fingers

мај

22

1000-2000 мкд

20:00

Филхармонија

МГ Мјузик Менаџмент Агенција известува:

Поради настанатата состојба со корона вирусот на глобално ниво и препораките за одложување на јавни собирања и настани поради ширење на зараза, организаторот не извести дека концертот на 40 Fingers кој беше презакажан за 22.05.2020 ќе биде повторно одложен.

Новиот датум на одржување на концертот ќе биде објавен штом финално биде одлучено кога ќе може да се одржи целата турнеја на 40 Fingers. Купените билети ќе важат за новиот термин.

Доколку сепак сакате рефундација на средства, Ве молиме да не известите.

 

ЕКСКЛУЗИВЕН  КОНЦЕРТ

"40 FINGERS"

ОДЛОЖЕН ЗА 22.05.2020

 40 Fingers

 

„40 Fingers“, квартет акустични гитари во кои членуваат италијанските гитаристи Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Andrea Vittori i Marco Steffi.

 

Четворица музичари, со сосема различни музички приказни, кои поединечно на италијанската музичка сцена се веќе добро познати по многуте проекти, 

преку т.н. техника  fingerpicking на акустични гитари кои истражуваат нови звучни универзуми, изведувајќи широк репертоар на оригинални дела  до познати музички теми аранжирани  за четири гитари. На овој начин тие ни овозможуваат врвна музичка изведба  што ја воодушевува публиката. 

Реинтерпретација на одличните класици на модерната музика, 

од Piazzollа до Beatles, од Dire Straits до Eric Clapton, изразувајки се во различни музички правци од џез до латиноамериканската музика. 

Најлегендарните  песни и најдобрите звуци испреплетени во одлично искуство.
Она што следи е возбудливо искуство за публиката. 

Најпопуларните песни од настапите вклучуваат:

Toto – Africa, The Eagles - Hotel California, Game of Thrones Medley / The Gael (Last of Mohicans Theme song),Eric Clapton - Tears in Heaven, 

Queen - Bohemian Rhapsody, John Williams - Star Wars Medley,Dire Straits - Sultans of swing , The Beatles - Hey Jude