info@karti.com.mk

20 ГОДИНИ СО ДЕЛАТА НА БЕТЕ ИЛИН

ноември

12

300 мкд

19:30

Филхармонија - мала сала

20 ГОДИНИ СО ДЕЛАТА НА БЕТЕ ИЛИН

На 12.11.2023 година со почеток од 19.30 часот во камерната сала на Македонската Филхармонија ќе се одржи јубилеен концерт “20 години со делата на Бете Илин”

На овој концерт ќе настапат врвни уметници како солисти со камерен оркестар:

Мирко Патарини (Италија) – хармоника

Марија Ѓошевска – пијано

Зорица Каракутовска – хармоника

Марија Вршкова – пијано

Петар Макариевски – пијано

Весна Ангелова Христов – пијано

Памела Велкова – виолина

Светлана Димитриевска – пијано

Симона Марочковска Манојловска – флејта

Даниела Неделковска – флејта

Филип Петрески – хармоника

Христијана Матеска – хармоника

Софија Мирческа – хармоника

Владимир Костов – концерт мајстор

Ребека Тонг (Индонезија) – диригент