info@karti.com.mkВардарски Пастуви

септември

22

300 мкд

20:00

Театар КомедијаВАРДАРСКИ ПАСТУВИ

 

„Вардарски пастуви“ е за скопска маалска банда која седи и не прави ништо. Нивното нефункционирање во средината, како што рече, не се должи на нивната неспособност, туку на нивната инертност и на тоа што не сакаат да се потрудат и да направат нешто повеќе со себе во животот.  Се интересираат само за фудбалскиот клуб „Вардар“ и фудбалот. Во момент на апатија и незаинтерсираност, во оглас во весник наоѓаат интересна понуда за работа-машки стриптиз.

Режија Синиша Евтимов, играат Атанас Атанасовски, Валентин Костадиновски-Тино, Жарко Димоски, Илија Илиоски, Столе Мицов, Едмонд Сотир, Ердоан Максут и Жаклина Петровска.

 Организатор на настанот: Театар Комедија