+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkУжегнатост

март

04

300 мкд

21:00

Детски театарски центарteatarska pretstava uzegnatost - detski teatarski centar

По „Да го поздравиш и да ми го бациш“ и „Експеримент“, „Ужегнатост“ е трета театарска претстава во продукција на „Артопија“ – Скопје.

Претставата е работена по текст на чешкиот автор Иван Вискочил, а во режија на македонскиот театарски доајен Владимир Милчин.

Иако текстот е напишан во Чешка, во текот на минатиот век, сличностите и компарациите со одредени појави кои го „мачат“ општеството денес се очигледни.

Режија: Владимир Милчин

Играат: Симона Спировска Костовска, Наташа Петровиќ, Тамара Ристоска, Ненад Митевски, Бојан Кирковски, Мартин Јорданоски

Сценографија: Крсте С. Џидров

Костимографија: Марија Пупучевска, Бранкица Јордановска

Превод од чешки и адаптација: Ема Маркоска Милчин

Технички координатор: Кирил Мечалов

Извршен продуцент: Радослав Гогушевски

Продуцент: Филип Николовски

Продукција: АРТОПИЈА – Скопје