+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkСон на летната ноќ

мај

16

300 мкд

20:00

Театар КомедијаСон на летната ноќ

teatarska pretstava son na letnata nokj - teatar komedija 

„Сон на летната ноќ“ е комедија-пасторала која ги карикира љубовните врски помеѓу мажот и жената и нивните брачни односи. Во неа се преплетуваат три приказни, преку кои ќе ги видите љубовните искушенија на четворицата млади пријатели, ќе ѕирнете во спалната соба на боговите од антиката и ќе бидете сведоци на една волшебна ситуација кога Титанија ќе се вљуби во магаре...

„Сон на летната ноќ“ е втора комедија од Вилијам Шекспир што се поставува во Театар Комедија, по „Многу врева за ништо“ (2014 г.).