+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkСнежана и седумте џуџиња

февруари

17

150 мкд

19:00

Драмски ТеатарСнежана и седумте џуџиња

snezana i sedumte dzudzinja - dramski teatar

 

Режија: Димче Николовски

Драматург и автор на драматизација: Александра Бошковска

Сценографија: Сергеј Светозарев

Костимографија: Лира Грабул

Асистент на костимограф: Раде Василев

Дизајн и изработка на круни: Ива Димановска

Стручен соработник за „магии“: Методија Најдоски

Изработка на чевли за џуџињата: Ѓорѓи Ѓорѓиевски

Музика: Димитар Андоновски

Инспициент: Гоце Бојчев

Суфлер: Жаклина Цветковска

Светло – мајстор: Митко Ризов

Тон – мајстор: Саше Ѓорѓиев

Улоги:

Снежана - АЛЕКСАНДРА ПАВЛОВА

Кралицата - ТРАЈАНКА ИЛИЕВА-ВЕЉИЌ / КАЛИНА НАУМОВСКА

Вештерката - ЗЛАТКО МИТРЕСКИ

Ловџијата, Капетан, Огледалото - АЛЕКСАНДАР СТЕПАНУЛЕСКИ

Принцот - ДИМИТРИЈА ДОКСЕВСКИ

Војници - МАРТИН МИНГОВСКИ, ДРИТОН ВЕЈСЕЛИ

Џуџињата:

Сезнајко - СОЊА СТАМБОЛЏИОСКА

Муртенко - САЊА АРСОВСКА / ИГОР ГЕОРГИЕВ

Спанко - БЛАГИЦА ДИМИТРОВСКА

Срамежливко - ЕМИЛИЈА МИЦЕВСКА

Клапчо - БОБАН АЛЕКСОСКИ

Веселко - ДАРКО КАРБЕСКИ

Здравко - МАРКО ИЛИЌ