info@karti.com.mkСЛОБОДЕН И СРЕЌЕН

јануари

24

300 мкд

20:00

Македонска филхармонијаСлободен и среќен

Организатор на настанот: Македонска Филхармонија

Диригент: Петер Феранец (Словачка)

Солисти: Лусјен Ренодин-Вари – труба (Франција)

Програма :

Ф. Менделсон: Трубачка увертира оп. 101

А. Арутунијан:  Концерт за труба и оркестар As –dur

Ј. Брамс: Симфонија бр. 3