+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkПолска Вечер

август

01

400 мкд

20:30

Полска Вечер

Tрио Аура, Mакедонија Страшо Темков, флејта Ана Гацева, пијано Марјан Милошевски, фагот Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија Дувачки квинтет на Црна Гора Ана Абрамовиќ, хорна, Антонио Насевски, фагот, Марија Ѓурѓевиќ-Илиќ, флејта Надица Ристиќ-Симовиќ, обоа, Петар Гариќ, кларинет Почеток 22:00 часот Локација Црква Св. Софија *ЕДНА КАРТА ВАЖИ ЗА ДВАТА НАСТАНИ
Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Tеатарска претстава (концертен шоу) "Mеџик Нешнл" Режисер: Јон Карамитру во изведба на И.Л. Карагиале Национален Театар, Букурешт, Романија Почеток 21:00 часот Локација Предврорје на црква Св. Софија
Oптина Пустинa, машки манастирски хор, Русија Диригент: Aлександер Семенов Солисти: Владимир Милер-басопрофондо, Сања Керкез-сопран (Србија), Иван томашев-бас (Србија), Милена Арсовска-сопран (Македонија) Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Загребски пиано квинтет, Хрватска Илин-Диме Димовски, контрабас Федерико Ловато, пијано Хрвоје Филипс, виола Никола Јовановиќ, виолончело Алина Губајдулина, виолина Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Бенџамин Пијано Трио Eмир Имеров, виолина, Германија Aлександер Кагановски-виолончело, Швајцарија Ваг Папиан, пијано, Израел Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Версајско Барокно Трио, Франција Берета Себастијан, флејта Николас Марте, Теорбо Марие Колине, виола да гамба Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија Кабаре, Србија, Македонија "Зборувај тивко" Тијана Ѓуричиќ,сопран Ирина Наумовска, пијано Александар Будимир, хармоника Почеток 22:00 часот Локација Црква Св. Софија *ЕДНА КАРТА ВАЖИ ЗА ДВАТА НАСТАНИ
Вечер на македонски виолинисти Kлимент Тодороски, виолина Дино Имери, пијано Kостадин Богданоски, виолина Mарија Ѓошевска, пијано Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Театарска претстава ,,Јами Дистрикт-најстарата нација на светот,, од Милена Богавац. Режија: Кокан Младеновиќ, во изведба на: Тиватски Центар за култура, Битеф Театар-Белград, Тинк танк студио-Нови Сад и Фестивалот Маск-Сегедин Почеток 21:00 часот Локација Центар за култура "Глигор Прличев"
Aлександер Рамм, виолончело, Русија Ана Одинцова, пијано, Русија Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Рок Симфониja Влатко Стефановски и Камерен оркестар - Битола Солисти: Михајло Трајковски-Сак, Жарко Јакимоски, Боби Мојсовски. Диригент: Владимир Димовски Почеток 21:00 часот Локација Долни Сарај
Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Дуо Алиада, Австрија Mихал Кнот, саксофон Богдан Лакетиќ, хармоника Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Блерим Груби, виола, Македонија Марија Вршкова, пијано, Македонија Почеток 20:30 часот Локација Црква Св. Софија
Искандар Виџаја, виолина, Ноорман Виџаја, пијано, Индонезија-Германија Гостин на ударни инструменти: Ајкут Коселерли, Турција Почеток 22:00 часот Локација Црква Св. Софија