+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkНе сега драга

октомври

09

300 мкд

20:00

Театар КомедијаНе сега драга 

teatarska pretstava ne sega draga - teatar komedija  

Комедијата „Не сега драга“ (од современиот англиски автор и актер Реј Куни) е комедија на забуни, смешни ситуации и интересни карактери. Дејството се одвива во хотел, за време на едно пролетно попладне. Приказната е за еден парламентарец од Куманово кој доаѓа во Скопје на состанок во собранието, се сместува во хотел и има закажано љубовен состанок со секретарката на Претседателот. Меѓутоа, со пратеникот доаѓа и неговата сопруга... и тука почнува „хаосот“...

Играат:Атанас Атанасовски, Жаклина Петровска, Валентин Костадиновски  Тино, Ева Скендеровска, Дарко Вељиќ, Едмонд Сотир, Кристина Ласовска, Жарко Димоски и Тања Мицков.

Организатор на настанот: Театар Комедија