+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkМОРСКИ БРАНОВИ

декември

6

300-400 мкд

20:00

Македонска ФилхармонијаМОРСКИ БРАНОВИ

daniel muller

Диригент: Румон Гамба (В. Британија)

Солист: Даниел Милер Шот - виолончело (Германија)

Програма:

Б. Бритн: Четири морски интерлудии од операта „Питер Грајмс“

Д. Шостакович: Концерт за виолончело и оркестар бр. 1

К. Дебиси: „Море“

К. Дебиси/Л.Стоковски: „Потонатата катедрала“*

*премиерна изведба во Македонија