+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkМарко Настиќ

јуни

24

150 мкд

23:00

Центар за култура "Браќа Миладиновци", СтругаМарко Настиќ доаѓа во Струга на ДримОн Фестивал!

 

Во рамките на проектот "СТРУГА КРЕАТИВЕН ГРАД" подржан од Европската унија, ФООМ и Центарот за развој на локална демократија на 24 Јуни / Сабота ке се одржи мултимедијален хепенинг на кој ке биде отворен уличен мурал во центарот на градот, по кејот на реката Дрим ке имаме можност да уживаме во звуците на локалните музичари кои ке се претстават со свои музички перформанси и како шлаг на денот ке биде организирана голема забава на која ни гостува Марко Настиќ со целовечерен Дј сет. Како домашна подршка вечерта ке ја загреат Мирко Попов и Дј Боби.

МАРКО НАСТИЌ БИО:

За време на деведесетите кога Србија беше на работ на граѓанска војна, Марко Настиќ и неговите пријатели формираат една од најпрогресивните клупски сцени во југоисточна Европа. Преку креирање електронска музика и славење на животот даваат максимален отпор на политичкото лудило кое ја зафаќа државата во тој период.

На 18 годишна возраст го формира техно колективот Teenage Techno Punks, наскоро станува еден од главните играчи на електронската сцена во југоисточна Европа, се придружува на издавачката куќа на Valentino Kanzyani "Jesus loved you" а по кратко време промовира и свој label наречен Recon Warriors.

Почнувајќи од Бразил во 2002 година ја започнува својата прва светска турнеја.