info@karti.com.mk

Магична Виолина

декември

12

500-600 мкд

20:00

Македонска Филхармонија

МАГИЧНА ВИОЛИНА

Vadim Repin

 

Диригент: Владимир Вербицки (Русија)

Солист: Вадим Репин - виолина (Русија)

Програма:

М. Мусоргски: „Ноќ на пустата планина“

С. Прокофјев: Концерт за виолина и оркестар бр.2

В. Калиников: Симфонија бр. 1*

*премиерна изведба во Македонија