info@karti.com.mk

Љубовници

декември

13

200 мкд

20:00

Драмски Театар

Љубовници

teatarska pretstava ljubovnici - dramski teatar

Огранизатор на настанот: Драмски театар

„Љубовници“ е драма за љубовта и за бракот, но пред се за најдлабокото и најнепознатото во секој од нас, емоциите. Љубовта се случува, без причина и без посебност во било кој од нас како предуслов. Љубовта не е избор, таа трае и исчезнува. Таа е наше внатрешно богатство, двигател на нашето живеење ако дозволиме емоциите да ни ги водат мислите и постапките. Рационалниот живот е сиромашен, сив, здодевен.
Љубовта е секогаш со нас и чека да биде ослободена за да живееме со полно срце кое сака, раце кои милуваат и дух кој чувствува дека може да го освои светот!


Режисер: Катерина Коцевска

Играат:

Билјана Беличанец – Алексиќ

Драган Спасов – Дац

Зоран Љутков

Маја Вељковиќ – Пановска