+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkЛет над кукавичјото гнездо

мај

17

200 мкд

20:00

Драмски ТеатарЛет над кукавичјото кнездо 

let nad kukavicjoto gnezdo - dramski teatar  

Играат:

МЕКМAРФИ - САШО ТАСЕВСКИ

СЕСТРА РЕЧИД - ЕМИЛИЈА МИЦЕВСКА

СЕСТРА ФЛИН - СОЊА СТАМБОЛЏИОСКА

ХАРДИНГ - БЛАГОЈ ЧОРЕВСКИ

ЧИЗВИК - ДИМЕ ИЛИЕВ БИЛИ - ЗЛАТКО МИТРЕСКИ

МАРТИНИ - ЃОРГИ ТОДОРОВСКИ

БРОМДЕН - НЕНАД НАЦЕВ

Д-Р СПИВИ - ИГОР АНГЕЛОВ

ВОРЕН - ПРЕДРАГ ПАВЛОВСКИ

ВИЛИЈАМС - ИГОР ГЕОРГИЕВ

КЕНДИ СТАР - МЕЛИТА СОФРОНИОСКА

САНДРА - АЛЕКСАНДРА ПАВЛОВА

 

Автор: Дејл Васерман, според новелата на Кен Киси

Режија: Ристо Алексовски

Превод: Марија Димовска

Сценографија и костимографија: Ѓорѓе Јовановиќ

Mузика: Милан Димушевски

Aсистент на режија: Емилија Спасова

Инспициент: Жарко Намичев

Суфлер: Даница Илиева

Toн - мајстор: Димитар Илиоски

Светло - мајстор: Дејан Блажевски