+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mk

JAZZ FORTNIGHT FESTIVAL 2019

ИВАН ИВАНОВ е припадник на младата генерација на џез артисти, кој своето музичко образование го стекнува надвор од земјата. Композициите напишани од Иванов покажуваат своја автентичност и структурна комплексност што е веќе докажана на неговиот прв албум „Wild Flower“ издаден од Skopje Jazz Festival Records. Во новиот проект станува збор за fusion jazz односно комбинација на динамична џез хармонија со импровизирани funk и други елементи од различни музчки правци.
САШО ПОПОВСКИ е џез музичар од четвртата генерација македонски уметници, професор на музичката академија на Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип – Џез Оддел, композитор и педагог со главен инструмент на гитара. Современиот џез со елементи на традиционална македонска музика ја прави неговата музика уникатен и добро познат учесник на музички сцени во Европа. Повеќе од 20 години на сцената преку разни проекти соработуваше со многу уметници и издаде 3 џез албуми и неколку соло композиции.
БРАМА ТРИО е нов проект воден од Александар Ванчовски. Албумот кој го најавуваме за април 2019 ќе биде за прв пат изведен во склоп на овогодишниот фестивал.
ЗУЛУ 3.4 е инструментален бенд од Скопје, формиран од страна на Дамјан Даневски и Марио Симоновски во март 2018 година. Музиката е фузија од повеќе стилови и најава за генерацијата што доаѓа.