+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkHEADLESS HORSEMAN - DESONANZ 2017

декември

08

300 мкд

23:00

МКЦ Денсинг СалаHEADLESS HORSEMAN (LIVE) - DESONANZ 2017

 

Headless Horseman - мечот е остар и подготвен да ги погуби масите!

Desonanz Festival во соработка со Taksirat Festival најавува вртоглава аудио-визуелна клубска вечер предводена од маскираниот берлински техно/IDM продуцент Headless Horseman - мистична фигура на електронската сцена и највозбудливиот хардверски техно перформанс во моментов на планетата!

Неговите концерти/настапи во живо се врвен доказ за техничката спремност, но и сценографската ексцентричност која Headless Horseman ја поседува во изобилие и ја покажува на камера за Boiler Room Berlin, како и низ настапите во Berghain, Corsica Studios, Razzmatazz, Tresor, Circus Tokyo... 
Овој перформанс е негово деби во Скопје и дел од светската турнеа на неговиот албум и видео проект "Sanctuary"