+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkГЛАСОТ НА СЛАВЕЈОТ

Април

27

300 мкд

20:00

ДОМ НА АРМГЛАСОТ НА СЛАВЕЈОТ

Диригент: Даниел Рајскин (Русија)

Солист: Милена Арсовска- сопран

Програма:

Н. Крстевски: Хипнагогија во Тулианум*

O. Golijov: Три песни за сопран и оркестар*

A. Glazunov: Симфонија бр. 5 B-dur оп. 55

*Премиерна изведба во Македонија