одбери пресметај резервирај потврди

Македонија - Летонија 21.03.2019 Лица со инвалидност

Избери:
Ред во блокот Слободни седишта Цена на билетот
9 8 MKD 50.00
Мапа на салата

Национална Арена Филип II Македонски

Општи информации

Национална арена „Филип II Македонски“ во Скопје — повеќенаменски стадион кој најчесто се користи за фудбалски натпревари. На него играат фудбалските клубови ФК Работнички и ФК Вардар, како и фудбалската репрезентација на Македонија. Неговиот моментален максимален капацитет изнесува 36.400. Владата на Република Македонија официјално го преименувала стадионот во февруари 2009 и со тоа сега името гласи Национална арена „Филип Втори“. Старото име на стадионот e „Градски стадион Скопје“, па поради тоа е познат и под прекарот „градски“.