+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkДОН КИХОТ – ЛУДВИГ МИНКУС

ноември

09

од 300 мкд

20:00

МОБДОН КИХОТ – ЛУДВИГ МИНКУС

   

Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Асскореограф: Тања Вујисиќ Тодоровска
Сценограф: Андреј Злобин (Украина)
Костимограф: Гана Ипатиева (Украина)
Репетитори: проф. м-р Тања Вујисиќ-Тодоровска, Лора Тарчуговска и Билјана Пашариковска

Настапуваат:
Китри: Mарија Кичевска Шокаровска
Базил: Васил Чичиашвили (Грузија)
Улична: Ивана Коцевска
Дон Кихот: Дојчин Дочев (Бугарија)
Санчо Панса: Лора Тарчуговска
Мерцедес: Наташа Јосифовска

Еспадо: Игор Веланоски

Цвеќарки: Христина Наќевска и Ангела Велевска

Балетскиот ансамбл и оркестарот на МОБ