+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkДОН ЏОВАНИ

февруари

21

од 400 мкд

20:00

МОБДОН ЏОВАНИ – ВОЛФГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ 

don giovani - makedonska opera i balet 

Дон Џовани е опера во два чина со музика од Волфганг Амадеус Моцарт и италијанското либрето на Лоренцо Да Понте која се базира на легендите за Дон Жуан, измислен развратник и заводник.

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Лев Пуљиезе (Италија)
Сценограф: Марија Ветероска
Костимограф: Марија Пупучевска
Асс.режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска
Кореограф: Oлга Панго
Концертмајстор: Јане Бакевски
Асс.Хор мајстор: Јасмина Ѓоргеска, Ѓургица Дашиќ
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Павлина Здравкова, Светлана Георгиева

НАСТАПУВААТ:

Дон Џовани: 
Лепорело:
Комендаторе: 
Дона Ана: 
Дон Отавио: 
Дона Елвира: 
Церлина: 
Мазето: 
Синопсис