info@karti.com.mk

DANIELA LA LUZ / ENHALON FESTIVAL 15.06.2019

јуни

15

250 мкд

20:00

Струга

DANIELA LA LUZ

ENHALON FESTIVAL

 

Ни претставува особено задоволство заедно со екипата од сон/звук да ви ја најавиме DANIELA LA LUZ како втор хедлајнер на фестивалот!

DANIELA LA LUZ е една од клучните фигури на германската електронска сцена, композитор, продуцент, текстописец, вокалист и ко-сопственик на издавачката куќа Parallel Berlin.

Во 2010та на QWARTZ Electronic Music Awards во Париз освојува наградта со нејзината трака EllE Routine во категоријата Dancefloor & Clubbing и истата се сместува на компилацијата издадена од Syncopated Musik / Minneapolis / US), заедно со артисти како Laurie Anderson, Gudrun Gut, Alejandro Jodorowsky, François Bayle и други.

Нејзината музика многу често знае да се најде во сетовите на Laurent Garnier, Sven Väth, Ken Ishii, DVS1, Guy Gerber, Solomun, и Marcel Dettmann. 

На 15ти Јуни ни претстои магична вечер на отворено!

Локација: Летна сцена / Центар за Култура, Струга. 
- Веднаш по нејзиниот сет фестивалот се сели на афтер парти крстарење, не пропуштајте! 

Домашна подршка: Soul Case и Herzel.