+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkБуре Барут

февруари

15

200 мкд

20:00

Драмски Театар Буре Барут

bure barut - dramski teatar

 

Режија: Сашо Миленковски

Музика: Венко Серафимов

Вокална интерпретација: Сузана Спасовска

Дизајн: Владимир Симоновски

Кореографија: Валентин Апостоловски

Инспициент: Жарко Намичев

Суфлер: Даница Илиева

Тон мајстори: Димитар Илиоски, Чедомир Младеновски

Светло мајстор: Дејан Блажевски

Улоги:

АНЃЕЛЕ-ЛАЗЕ МАНАСКОВСКИ

ДИМИТРИЈА - ИВАН ПЕТРУШЕВСКИ

СВЕТО - ГОЦЕ ТОДОРОВСКИ

БЛАГОЈА - ЃОКИЦА ЛУКАРЕВСКИ

АЦЕ - БЛАГИЦА ДИМИТРОВСКА

СИМОН - ЈОВИЦА МИХАЈЛОВСКИ

АНА - АЛЕКСАНДРА ПАВЛОВА

АНДРЕА - ИГОР СТОЈЧЕВСКИ

ЖЕНАТА - ВИОЛЕТА ШАПКОВСКА

ЧОВЕКОT - ЃОКИЦА ЛУКАРЕВСКИ

СВЕТЛЕ - ЕМИЛИЈА МИЦЕВСКА

ШОФЕРОТ - СИМОН МАНАСКОВСКИ

ЃОРЃИ - САШО ТАСЕВСКИ

ГЕЛА - БЛАГОЈ ЧОРЕВСКИ

ЃОРЕ - СИМОН МАНАСКОВСКИ

БОРИС - АЛЕКСАНДАР СТЕПАНУЛЕСКИ

ТОПУК - РУБЕНС МУРАТОВСКИ

ПОЛИЦАЕЦОТ - СИМОН МАНАСКОВСКИ

КИРИЛ - ДИМИТРИЈА ДОКСЕВСКИ

МАНЕ - ФИЛИП ТРАЈКОВИЌ

ЏИМИ - СИМОН МАНАСКОВСКИ

ЕВДОКИЈА - ЈАНА СТОЈАНОВСКА

КОСТА - СИМОН МАНАСКОВСКИ