info@karti.com.mk

Ангелите и градот

февруари

07

300-400 мкд

20:00

Македонска филхармонија

АНГЕЛИТЕ И ГРАДОТ

 

Организатор на настанот: Македонска Филхармонија

Диригент: Конрад ван Алфен (Холандија)

Солист: Луси Хорш - барокна флејта (Холандија)

Програма:

A. Вивалди: Концерт за мала флејта, RV443

Ј. С. Бах: Концерт за обоа и оркестар, BWV1058R

А. Перт: Симфонија бр. 4 „Лос Анџелес“*

*премиерна изведба во Македонија